تشخیص سرگیجه با نوار مغز

11 خرداد, 780 1
دکتر-سردرد-در-تهران.jpg
یادت نره امتیاز بدی!

تشخیص سرگیجه با نوار مغز

سرگیجه می تواند یکی از علائم شایع بسیاری از بیماری ها و مشکلات مختلف باشد. این روزها یک روش رایج برای تشخیص سرگیجه، استفاده از تست نوار مغز می باشد. برای همین خیلی از افراد به دنبال این هستند که در مورد تشخیص سرگیجه با نوار مغز بیشتر بدانند. اگر شما نیز مدتی است دچار سرگیجه می شوید و دوست دارید هر چه زودتر با یک روش مطمئن علت آن را تشخیص دهید این مطلب می تواند برای شما بسیار کاربردی باشد.

در این مطلب ما قصد داشته به طور کامل در مورد تشخیص سرگیجه با نوار مغز و نیز بهترین مرکز نوار مغز تهران برای تشخیص سرگیج صحبت کنیم. پس با ما همراه باشید:

سرگیجه

سرگیجه در واقع همان احساس چرخش دورانی است. در زمان سرگیجه، شما احساس می کنید خود یا دنیای اطرافتان در حال حرکت و چرخش است. سرگیجه را نمی توان یک بیماری دانست بلکه صرفاً نشانه ای از یک بیماری دیگر است. این نشانه می تواند متعلق به بیماری های بسیاری باشد. در واقع بیماری های متعددی را می توان یافت که یکی از علائم شایع آن ها سرگیجه است.

دکتر سردرد در تهران

معمولاً سرگیجه ناشی از وجود مشکلی در گوش داخلی، مغز یا مسیر عصب می باشد. گاهی سرگیجه موقتی است و بعد از مدتی کوتاه از بین خواهد رفت. گاهی نیز احتمال داشته طولانی مدت فرد را درگیر کند. برخی مواقع به صورت ناگهانی است و چند ثانیه ادامه داشته و برخی اوقات نیز زمان بیشتری فرد را درگیر خواهد نمود.

در افرادی که سرگیجه آن ها شدید است احتمال داشته علائم ثابت باشد و چند روزی ادامه داشته باشد. قطعاً در این شرایط زندگی فرد به طور کامل مختلف خواهد شد. سرگیجه مربوط به سن خاصی نیست و در هر سنی ممکن است در افراد دیده شود. لذا نیاز است که در صورت مشکوک بودن سرگیجه و ادامه دار بودن آن، از روشی مطمئن نظیر تشخیص سرگیجه با نوار مغز، علت بروز آن تشخیص داده شده و در پی آن بهترین روش درمان برای از بین بردن آن اتخاذ شود.

علائم سرگیجه

فرد در زمان سرگیجه احساس می کند که سر خود یا محیط اطراف در حال چرخش است. اگر چه سرگیجه خود یک علامت محسوب می شود اما این امکان وجود داشته که در کنار علائم دیگر خود را نشان دهد. از بین این علائم می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. سبکی سر

2. تهوع و استفراغ

3. مشکلات تعادلی

4. صدای زنگ در گوش یا وزوز گوش

5. احساس بیماری حرکتی

6. سردرد

7. نیستاگموس یا حرکت غیرارادی چشم ها

8. احساس پری در گوش

علل سرگیجه

همانطور که گفتیم سرگیجه می تواند مربوط به بیماری های مختلفی باشد. این اختلال اغلب ناشی از عدم تعادل در گوش داخلی یا مشکلی در سیستم عصبی مرکزی است. معمولاً دلایل و بیماری های زیر می توانند سبب سرگیجه شود:

مرکز نوار مغز

1. لابیرنتیت

این اختلال زمانی خود را نشان داده که عفونت سبب التهاب لابیرنت گوش داخلی شود. عصب دهلیزی حلزونی در این ناحیه قرار داد. این عصب فرستنده اطلاعاتی در مورد حرکت سر، موقعیت و صدا به مغز است. در کنار گیجی همراه با سرگیجه، افرادی که به لابیرنتیت مبتلا شده ممکن است با مشکلاتی چون کم شنوایی، سردرد، وزوز گوش، درد گوش و تغییر در بینایی رو به رو شوند. از این رو نیاز است که در صورت مشاهده هر نوع علائم مشکوک مرتبط با کم شنوایی به یک متخصص مراجعه شود.

2. نوریت وستیبولار

گاهی بر اثر عفونت فرد دچار نوریت وستیبولار می شود که در واقع یک نوع التهاب عصب دهلیزی است. این بیماری شبیه به لابیرنتیت است اما اثری بر روی شنوایی فرد نخواهد داشت. این بیماری سبب سرگیجه همراه با حالت تهوع شدید، تاری دید یا احساس عدم تعادل خواهد شد.

3. کلستاتوم

رشد غیرطبیعی پوست در گوش میانی، کلستاتوم نامیده می شود که به طور معمول به دلیل عفونت مکرر خود را ایجاد می کند. ضمن رشد در پشت پرده گوش، ممکن است سبب آسیب دیدگی ساختارهای استخوانی گوش میانی شود و کم شنوایی و گیجی را در فرد به وجود آورد.

4. بیماری منییر

در صورتی که در فشار مایعات گوش داخلی اختلالی به وجود آید فرد با سرگیجه همراه با زنگ زدن در گوش و کم شنوایی رو به رو خواهد بود. معمولاً این بیماری در افراد بین 40 تا 60 سال شایع تر است. هنوز مشخص نیست چه چیزی سبب این اختلال می شود اما از دلایل احتمالی آن می توان به انقباض رگ های خونی، واکنش خود ایمنی یا عفونت ویروسی اشاره نمود. علاوه بر آن گاهی عوامل ژنتیکی سبب بروز این مشکل خواهند شد.

5. سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم

گوش داخلی از بخش هایی به نام اندام های اوتولیت تشکیل شده که دارای مایعات و ذرات بلورهای کربنات کلسیم است. در سرگیجه وضعیتی حمله ای خوش خیم، این بلورها کنده شده و در مجاری نیم دایره ای قرار خواهند گرفت. در آن جا هر بلور رها شده با حرکت سبب سلول های مویی داخل مجاری نیم دایره ای می شود.

از این رو مغز در مورد موقعی فرد اطلاعات نادرستی دریافت نموده و سرگیجه چرخشی رخ خواهد داد. معمولاً افراد دوره هایی از سرگیجه را تجربه نموده و این سرگیجه زیر 60 ثانیه طول خواهد کشید. اما احتمال داشته علائم دیگری چون تهوع و… نیز در فرد ایجاد شود.

سایر عوامل ایجاد سرگیجه

در کنار موارد ذکر شده در بالا احتمال داشته علائمی چون موارد زیر سبب سرگیجه شوند:

1. ضربه یا آسیب به سر

2. سردردهای میگرنی

3. فیستول پری لنف یا پارگی در یک یا هر دو غشای جداکننده گوش میانی و داخلی و نشت مایعات گوش داخلی به گوش میانی

4. جراحی گوش

5. زونا داخل یا اطراف گوش

6. آتاکسی

7. سکته مغزی

8. بیماری اتواسکلروز

9. بیماری مخچه یا ساقه مغز

10. بیماری مالتیپل اسکلروز

11. آکوستیک نورما

12. استراحت طولانی

13. استفاده از برخی داروها

14. بارداری

نوار مغز برای تشخیص سرگیجه

خیلی از اوقات برای تشخیص بسیاری از بیماری ها و علائم، پزشک برای بیمار، تست نوار مغز را تجویز خواهد نمود. تست نوار مغز برای تشخیص سرگیجه در واقع تستی به منظور ارزیابی فعالیت الکتریکی مغز می باشد. برقراری ارتباط سلول های مغزی یا یکدیگر از طریق ایمپالس های الکتریکی انجام خواهد شد. از نوار مغزی یا تست EEG جهت شناسایی مشکلات بالقوه مرتبط با این فعالیت بهره گرفته می شود.

در صورت داشتن نشانه هایی از تشنج یا سرگیجه پزشک از بیمار درخواست نموده تا یک تست نوار مغز انجام دهد. این روش را می توان یک روش درمانی ایمن و بدون درد دانست. تست نوار مغز، قادر به دنبال کردن الگوهای امواج مغزی و ثبت آن هاست. در این روش صفحات فلزی مسطح و کوچکی به نام الکترود به کمک سیم هایی به جمجمه وصل می شوند.

الکترودها، بعد از آنالیز ایمپالس های الکتریکی در مغز، برای ثبت نتایج سیگنال هایی را به کامپیوتر ارسال خواهند نمود. ایمپالس های الکتریکی در نوار مغزی، شبیه خطوط موجی با قله ها و دره ها هستند. پزشکان به کمک این خطوط قادر هستند وجود الگوهای غیرطبیعی را به سرعت موردارزیابی قرار دهند. هر نوع الگوی نامنظم نشان دهنده حملات یا دیگر اختلالات مغزی است.

بررسی خطرات تست نوار مغز برای تشخیص سرگیجه

خیلی از افراد از انجام این تست به دلیل ترس از عارضه های احتمالی واهمه دارند. این در حالی است که این روش را می توان یک روش تشخیصی بدون خطر و عارضه دانست. در برخی از نوارهای مغزی، هیچ نوع نور یا محرک دیگری وجود نخواهد داشت. در صورتی که نوار مغزی باعث ایجاد هیچ گونه حالت غیرطبیعی نشود، احتمال داشته محرک هایی چون نور یا تنفس سریع افزوده شده تا هر نوع حالت غیرطبیعی تحریک شود.

اما تکنسین کاملاً به شرایط بیمار اشراف داشته و در صورت بروز هر نوع حالت حمله، خیلی سریع اوضاع را مدیریت نموده و خطری فرد را تهدید نمی کند.

نحوه آمادگی برای تست نوار مغز جهت تشخیص سرگیجه

نیاز است که قبل از انجام تست تشخیص سرگیجه با نوار مغز، برای آمادگی، به نکات زیر توجه داشته باشید:

1. از قبل موهای خود را شسته و از زدن موادی چون ژل یا اسپری به موهای خود خودداری نمایید.

2. در مورد داروهای مصرفی خود حتماً با پزشک مشورت نموده و در صورت نیاز داروها را با صلاح دید پزشک قطع کنید. از طرفی لیستی از داروهای مصرفی خود تهیه نموده تا آن را به تکنسین ارائه دهید.

3. بهتر است 8 ساعت قبل از انجام تست، از مصرف خوراکی ها و نوشیدنی های دارای کافئین خودداری کنید.

4. گاهی بسته به شرایط ممکن است پزشک از شما درخواست نموده که شب قبل را بیدار بمانید یا این که کم بخوابید تا در زمان انجام تست بتوانید به خواب بروید.

5. برخی اوقات برای آرامش و خواب قبل از شروع تست، به شما مسکن داده خواهد شد.

6. بعد از اتمام نوار مغز، شما به راحتی می توانید به روتین زندگی خود برسید اما این احتمال وجود داشته که در صورت مصرف مسکن کمی احساس گیجی داشته باشید. لذا شاید نیاز است که در آن روز فردی شما را همراهی کند.

نحوه انجام تست نوار مغز برای تشخیص سرگیجه

در این تست به کمک الکترودها، ایمپالس های الکتریکی مغز اندازه گیری خواهند شد. رسانا بودن الکترود سبب شده که جریان الکتریکی از طریق آن به راحتی امکان ورود و خروج داشته باشد. الکترودها قادر هستند اطلاعات را به دستگاه موردنظر انتقال داده تا مورد اندازه گیری و ثبت قرار گیرند. انجام این تست به شرح زیر است:

نوار مغز

ابتدا فرد به پشت بر روی تخت دراز کشیده، سر توسط تکنسین اندازه گیری شده و محل نصب الکترودها مشخص خواهد شد. بعد از آن نقاط مشخص شده برای افزایش کیفیت کار الکترودها با کرم مخصوص مالش داده خواهند شد. تکنسین یک چسب ژلی چسبناک را بر روی 16 تا 25 الکترود قرار داده و آن ها را به نقاط روی جمجمه وصل می کند. زمانی که تست آغاز شد، الکترودها شروع به ارسال ایمپالس های الکتریکی از مغز به دستگاه ثبت کننده خواهند نمود.

این دستگاه ایمپالس های الکتریکی را به الگوهای بصری تبدیل کرده و آن ها را بر روی صفحه به نمایش در خواهد آورد. این الگوها توسط یک کامپیوتر ذخیره شده و به ثبت می رسند. ممکن است در زمان انجام تست، تکنسین از فرد بخواهد تا کارهایی نظیر تنفس عمیق، بستن چشم ها، دراز کشیدن بدون حرکت یا نگاه کردن به یک محرک را انجام دهد.

با اتمام تست، الکترودها توسط تکنسین از جمجمه جدا شده و پوست سر تمیز خواهد شد. فرد می تواند از جای خود خارج شده و اتاق را ترک کند.

بررسی نتایج تست تشخیص سرگیجه با نوار مغز

بعد از انجام تست نوار مغز، نتیجه تست توسط یک نورولوژیست موردتفسیر قرار گرفته و در نهایت به پزشک معالج بیمار ارسال خواهد شد. به طور کلی این تست با دو نتیجه زیر همراه خواهد بود:

1. نتیجه طبیعی

در نوار مغزی، فعالیت الکتریکی مغز به صورت الگویی از امواج نشان داده می شود. سطح مختلف هوشیاری همچون خواب و بیداری، در حالت طبیعی فرکانس های به خصوصی از امواج در ثانیه دارند. به عنوان نمونه در زمان بیداری در مقایسه با زمان خواب، سرعت الگوهای امواج بیشتر است.

در صورت طبیعی بودن فرکانس امواج یا الگوها، تست آن را نشان خواهد داد. از روی فعالیت طبیعی می توان دریافت که فرد درگیر اختلالات مغزی نیست.

2. نتیجه غیرطبیعی

گاهی نیز نتیجه تست، غیرطبیعی است. در واقع این موضوع نشان داده که فرد دچار مشکلی است. پزشک این امکان را داشته تا از نوع حرکت امواج نوع مشکل را تشخیص دهد.

بهترین کلینیک نوار مغز

اگر برای تشخیص سرگیجه با نوار مغزی، به دنبال بهترین کلینیک نوار مغز هستید، کلینیک تخصصی مغز و اعصاب و روان رها، یکی از بهترین گزینه ها در تهران است. این مرکز به عنوان بهترین مرکز نوار مغز تهران، ارائه دهنده بهترین خدمات در زمینه تشخیص سرگیجه با نوار مغز است.

مراکز نوار مغز نوجوانان

شما این امکان را داشته تا با این مرکز به راحتی حتی نوار مغز کودکان را نیز انجام دهید. چرا که در این کلینیک از بهترین تجهیزات و نیز حرفه ای ترین متخصصین بهره گرفته شده است. برای همین شما می توانید خدماتی حرفه ای و دقیق را از این مرکز بخواهید.


1 دیدگاه

پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *

-- بارگیری کد امنیتی --


logo-11

درمانگاه فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان رها با مجوزهای قانونی و تحت نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد که این درمانگاه بصورت چند تخصصی و خصوصی می باشد و حجم اصلی بیماران مراجعه کننده به این درمانگاه را بزرگسالان ، کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب و روانپزشکی، تشکیل می دهند.

تماس با ما
آدرس : تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان ونک، روبروی خیابان 12 گاندی، پلاک 2534، طبقه 2، درمانگاه تخصصی مغز و اعصاب و روان رها
تلفن : 88787951 021 ( 4 خط )

طراحی سایت و پشتیبانی توسط تیم پیام بازرگانی

تماس با ما