فیزیوتراپی دست

13 آذر, 1403 0
فیزیوتراپی-دست.jpg
5/5 - (1 امتیاز)

امروزه یکی از روش کاربردی برای درمان مشکل دست و نیز اقدامات مناسب برای درمان آن، فیزیوتراپی دست است. فیزیوتراپی دست امروزه یک روش غیرجراحی برای مدیریت اختلالات و آسیب های دست به شمار می رود. در این مطلب بیشتر در مورد فیزیوتراپی دست، بهترین کلینیک فیزیوتراپی و نیز هزینه آن صحبت خواهیم نمود، با ما همراه باشید:

فیزیوتراپی دست چیست؟

فیزیوتراپی دست از شاخه های فیزیوتراپی است که به منظور تشخیص، درمان و توانبخشی طولانی مدت دست در صورت آسیب دیدگی و بیماری کاربرد دارد. این نوع فیزیوتراپی با هدف برگرداندن حرکت و عملکرد طبیعی دست و نیز کاهش خطر عود بیماری انجام خواهد شد. در کل فیزیوتراپی دست ترکیبی از رویکردهای مختلف از تمرینات فیزیکی دست تا طب سوزنی، به منظور دستیابی به اهداف درمانی می باشد.

با توجه به اهمیت نقش دست در زندگی روزمره و حرکات عادی، بروز هر نوعی مشکلی در رابطه با دست ممکن است زندگی روتین فرد را دچار اختلال کند. از این رو به کمک روش فیزیوتراپی دست میتوان به بهبود کیفیت زندگی فرد کمک زیادی نمود.

روش انجام فیزیوتراپی دست

موارد نیاز به فیزیوتراپی دست

افرادی که در حوادثی دچار مشکلاتی از قبیل زخم، اعصاب آسیب دیده و کشیدگی تاندون ها، شکستگی، قطع دست ها یا انگشتان، سوختگی شده اند از افراد واجد شرایط فیزیوتراپی دست محسوب می شوند. علاوه بر آن افراد دارای بیماری که در حرکت دست با مشکل رو به رو هستند نیز به فیزیوتراپی دست نیاز خواهند داشت.

به طور کلی برای درمان مشکلات بسیاری نیاز به فیزیوتراپی می باشد. در ادامه مواردی که نیازمند انجام خدمات فیزیوتراپی دست هستند را با هم بررسی خواهیم نمود:

1. دوپویترنس (Dupuytrens)

در این نوع بیماری، انگشت به حالت خمیده قرار گرفته و قادر به صاف شدن نیست و به نوعی دچار انقباض می شود. در واقع یک نوع نوار سفید غیرطبیعی روی بافت همبند در کف دست، این وضعیت را به وجود می آورد. اما هنوز دلیل دقیقی برای بروز این مشکل کشف نشده است.

2. سندرم تونل کارپال (CTS)

معمولاً این مشکل در میان کارکنان اداری و کارگرانی که استفاده زیادی از دست های خود دارند دیده می شود. در واقع سندرم تونل کارپال ناشی از فشردگی عصب میانی در بخش جلویی مچ دست به داخل است. در چنین حالتی، انگشت شست و دو انگشت مجاور و بستر ناخن درگیر نقص عصبی خواهد شد.

محل عبور شبکه عصبی برای ماهیچه های مهم انگشت شست، از راه مچ دست و تونل کارپال است. به لحاظ آناتومیک، تونل کارپال دارای فضای کوچکی است که به خاطر تاندون های عبوری و نوار ضخیم بافت همبند مستعد فشرده سازی می باشد. این مشکل خود را به صورت درد عصصبی در دست، بی حسی، گزگز و ضعف ظاهر و بیشتر در وقت شب خود را نشان خواهد داد.

3. تنوسینوویت

از شایع ترین مشکلات تاندون در مچ دست، تنوسینوویت است که به دلیل استفاده بیش از حد یا حرکات شدید مچ دست و شست به وجود آمده اما میتوان به کمک فیزیوتراپی آن را کنترل نمود. در این نوع عارضه فرد در بخش پایه شست و مچ دست احساس درد خواهد داشت و برای در دست گرفتن اشیا به مشکل برمی خورد. این مشکل در افرادی که مرتب از سیستم کامپیوتر استفاده می کنند بیشتر دیده می شود.

4. شکستگی اسکافوئید

یکی از هشت استخوان کارپال موجود در ردیف نزدیک به مچ دست و در سمت شست، اسکافوئید نام دارد. این استخوان بر اثر ضربه ممکن است دچار آسیب دیدگی شود. از نظر بالینی، شکستگی این استخوان بسیار حائز اهمیت است چرا که در اشعه ایکس به سختی می توان آن را گرفت. همچنین دارای منبع خون آسیب پذیری است که ممکن است به وجود آورنده عوارض بهبودی گردد.

برای همین بسیار مهم است که این نوع شکستگی به درستی تشخیص داده شده و درمان شود. برای درمان این شکستگی، از روش جراحی و در کنار آن فیزیوتراپی بهره گرفته می شود.

5. شکستگی مچ دست

انواع مختلفی از شکستگی ها ممکن است در مچ دست به وجود آید که شکستگی کولی شایع ترین گزینه است. این نوع شکستگی مربوط به زمانی است که استخوان ساعد پیش از رسیدن به دست و تبدیل به مفصل مچ با اختلال رو به رو می شود.

در این شکستگی بسته به شدت آن، گاهی به تنظیم مجدد دستی در کلینیک شکستگی و مداخله جراحی نیاز خواهد بود. برای ترمیم این استخوان معمولاً دست 6 هفته ای در گچ نگه داشته خواهد شد. پس از برداشتن آتل یا گچ، برای آن که فرد دوباره توان حرکتی دست خود را بازیابد از درمان فیزیوتراپی دست بهره گرفته می شود.

فیزیوتراپی دست تهران

سایر موارد استفاده از فیزیوتراپی دست

از دیگر موارد استفاده از فیزیوتراپی دست می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1. پیچ‌خوردگی مجتمع فیبروغضروف مثلثی (TFCC)

2. کیست کانگلیون

3. انگشت ماشه ای

4. استئوآرتریت دست

5. روماتیسم مفصلی

6. تاندونیت

7. سندرم رینود

8. سندرم دی کوروین

9. نقایص و ناهنجاری‌های مادرزادی مانند چاق شدن انگشتان

10. عفونت‌هایی مانند آبسه دست، عفونت‌های هرپسیک و غلاف تاندون

11. انگشت پتکی و سایر صدمات وارده به تاندون‌های دست

12. کشیدگی یا کشیده شدن عضلات دست و مچ دست

13. دررفتگی مچ دست جراحات خرد کننده

14. استرس مکرر یا آسیب‌های ناشی از استفاده بیش از حد

دلیل اهمیت فیزیوتراپی دست

با استفاده از فیزیوتراپی دست افراد این امکان را داشته تا زودتر عملکرد طبیعی خود را به دست آوررده و به سبک زندگی گذشته خود برگرداند. فیزیوتراپی دست کمک می کند تا آسیب های دست یا مچ در خیلی از موارد بدون نیاز به جراحی بهبود پیدا کنند. برای خیلی از افراد در عمل جراحی بیماری های مفصلی فیزیوتراپی نیز در نظر گرفته خواهد شد و بعد از جراحی دست نیز سبب شده تا افراد بسیار زودتر بهبود پیدا کنند.

برای تسکین هر نوع درد تازه و کهنه فیزیوتراپی دست می تواند بسیار موثر واقع شود. از دیگر فواید فیزیوتراپی می توان به غلبه بر آسیب های عصبی و یادگیری چگونگی بیدارسازی دوباره احساس در دست ها اشاره نمود. البته مزایای فیزیوتراپی صرفاً به این چند مورد ختم نخواهد شد چرا که برای کاهش حساسیت ناشی از مشکلات عصبی نیز بسیار مفید می باشد.

با توجه به تمرکز فیزیوتراپی بر ورزش، افراد می توانند به واسطه این روش درمانی، دوباره حرکت و قدرت مچ دست و دیگر بخش های اندام فوقانی را به دست آورند. بخشی از فیزیوتراپی نیز آتل بندی است که جهت رفع سفتی دست به کار برده می شود. در کل به کمک فیزیوتراپی دست افراد شانس آن را داشته تا در بسیاری از مواقع دوباره به بهترین شکل از دستان خود استفاده کنند.

هزینه فیزیوتراپی دست

تاثیر فیزیوتراپی دست

خیلی از افراد مایلند بدانند که از فیزیوتراپی دست چه انتظاراتی باید داشت و بعد از طی کردن جلسات فیزیوتراپی با چه شرایطی رو به رو می شوند؟ بعد از طی کردن دوره فیزیوتراپی، اغلب افراد احساس درد کمتری خواهند داشت. اگر فرد در ناحیه دست دچار تورم شده معمولاً بعد از فیزیوتراپی، به خوبی متوجه کاهش این تورم می شود.

هر گونه اسکار و زخم بیمار نیز به کمک فیزیوتراپی با بهبود همراه خواهد بود و می توان به کمک این روش آن را مدیریت نمود. بعد از جلسات فیزیوتراپی، بهبود تحرک دست، مچ و انگشتان صورت می گیرد.

مدت زمان فیزیوتراپی دست

از دیگر مواردی که ممکن است ذهن افراد را در مورد فیزیوتراپی دست به خود مشغول کند مدت زمان این روش است. این که به چند جلسه فیزیوتراپی نیاز دارید یا این که هر جلسه باید چه مدت زمان طول بکشد بسته به شرایط فرد خواهد داشت.

مواردی چون شدت آسیب، میزان مهارت فیزیوتراپیست، روش های فیزیوتراپی به کار رفته شده در درمان فرد و نیز میزان همکاری فرد از موارد موثر در تعداد جلسات فیزیوتراپی تاثیرگذار خواهند بود.

هر جلسه فیزیوتراپی نیز اغلب بین 30 تا 75 دقیقه طول می کشد.

خطرات فیزیوتراپی دست

اگر چه افراد به خوبی از کاربرد فیزیوتراپی آگاه هستند اما فکر کردن به عوارض احتمالی این روش ممکن است خیلی از افراد را از این روش بازدارد. اما آیا واقعاً فیزیوتراپی دست روشی پرعارضه و خطر است؟ واقعیت آن است که امروزه روش فیزیوتراپی یکی از تکنیک های بسیار موثر و کاربردی و در عین حال ایمن و بدون خطر برای درمان بسیاری از بیماری ها از جمله مشکلات مرتبط به دست محسوب می شود.

شاید تنها عیب این روش را مواردی دانست افراد از این روش در بازیابی حرکت و عملکرد نرمال دست نتیجه دلخواه را نخواهند گرفت. این مورد بیشتر در افرادی که درگیر جراحت های ناشی از ضربه و بیماری های دژنراتیو مزمن و درگیرکننده دست هستند دیده می شود.

هزینه فیزیوتراپی دست

هزینه فیزیوتراپی دست نیز قطعاً از موارد بسیار مهم در رابطه با این روش درمانی محسوب می شود. هزینه این روش درمانی نیز همچون سایر روش ها به موارد مختلفی بستگی خواهد داشت. به طور معمول هزینه فیزیوتراپی دست، هر ساله دستخوش تغییراتی می شود و با افزایش همراه است. نرخ این روش از سوی وزارت بهداشت تعیین شده و در کل در تمامی مراکز و کلینیک فیزیوتراپی قانونی و مجاز یکسان می باشد.

اما در این بین در هر کلینیکی مواردی وجود داشته که می توانند در تغییر هزینه فیزیوتراپی نقش داشته باشند. از بین این عوامل موثر می توان به تعداد جلسات، نوع تمرین های درنظر گرفته شده، نوع بیمه و… اشاره نمود.

فیزیوتراپی دست

 نحوه اجرای فیزیوتراپی دست

برای اجرای فیزیوتراپی دست نیاز است که حتماً از افراد حرفهای و کاربلد کمک گرفته شود. این کار معمولاً در مراکز و کلینیک های فیزیوتراپی و همچنین بیمارستان ها انجام خواهد شد. در جلسه اول درمانگر به خوبی شرایط بیمار را بررسی کرده و میزان جراحات و آسیب دیدگی دست او را تعیین خواهد نمود. بعد از آن بسته به شرایط فرد، فیزیوتراپیست شروع به طراحی یک برنامه درمانی فردی می کند.

 تکنیک های فیزیوتراپی دست

هر فرد بسته به شرایطی که داشته و با توجه به برنامه ای که برای او توسط فیزیوتراپیست چیده می شود یک یا چند مورد از تکنیک های درمانی زیر را دریافت خواهد نمود:

1. تمرین دست و مچ

در این نوع تکنیک برای آن که فرد بتواند دوباره قدرت و تحرک دست و مچ دست خود را بعد از بیماری یا جراحت بازیابد از ورزش های منظم بهره گرفته می شود.

2. درمان دستی

در درمان دستی، دست ها و مچ پاها به منظور بهبود جریان خون و مایع ها، کاهش درد و سفتی و آرام سازی اعصاب و ماهیچه ها ماساژ داده خواهند شد.

3. آب درمانی

ورزش هایی که درون آب گرم و کم عمق انجام شده و نیز خوردن آب کافی از روش های آب درمانی محسوب می شوند. آب نقشی بسیار موثر آرام شدن مفاصل و ماهیچه ها خواهد داشت.

4. طب سوزنی

برای آن که فشار از بین رفته و درد کاهش یابد به کمک تکنیک طب سوزنی، سوزن های بسیار باریکی به نقاط خاصی از بدن وارد می شود.

5. مگنت درمانی

این روش در تلاش است تا با برقراری تعادل یونی و مغناطیسی و نیز بالا بردن اکسیژن رسانی بافت، به درمان هر چه سریع تر دست و نیز ترمیم آن کمک کند.

6. درمان با فشرده سازی

این روش برای کاهش تورم و با استفاده از دستگاه ایرکامپرشن انجام خواهد شد. علاوه بر آن به کمک دستگاه هایی نظیر دستگاه لیزر پرتوان، الکتروتراپی، اولتراسوند و… می توان به درمان و ترمیم هر چه سریع تر کمک نمود.

7. لیزر درمانی

لیزر درمانی نیز از دیگر روش هایی است که به کمک بالا بردن سطح انرژی بافت ها و افزایش چند برابری سوخت و ساز بافت سبب کاهش التهاب و ترمیم بافت های مچ دست می شود.

جمع بندی

ما در این مطلب سعی کرده تمام تلاش خود را به کار گرفته تا اطلاعات کاملی در خصوص فیزیوتراپی دست خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. همانطور که گفتیم اکثر مشکلات دست را می توان به کمک این روش درمانی بهبود بخشید. اگر به دنبال بهترین کلینیک فیزیوتراپی در تهران هستید قطعاً یکی از بهترین گزینه ها کلینیک تخصصی مغز و اعصاب و روان رها خواهد بود.

این کلینیک بهترین مرکز فیزیوتراپی در ونک به شمار آمده و کاملاً تجهیز شده و حرفه ای است. این کلینیک فیزیوتراپی از بهترین فیزیوتراپیست ها بهره مند است و در این مرکز حرفه ای ترین روش ها و نیز به روزترین تجهیزات برای انجام خدمات فیزیوتراپی دست به کار برده می شوند.


پاسخ دادن

آدرس ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری نشانه گذاری شده اند *

-- بارگیری کد امنیتی --


logo-11

درمانگاه فوق تخصصی مغز و اعصاب و روان رها با مجوزهای قانونی و تحت نظر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد که این درمانگاه بصورت چند تخصصی و خصوصی می باشد و حجم اصلی بیماران مراجعه کننده به این درمانگاه را بزرگسالان ، کودکان و نوجوانان مبتلا به بیماری های مغز و اعصاب و روانپزشکی، تشکیل می دهند.

تماس با ما
آدرس : تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان ونک، روبروی خیابان 12 گاندی، پلاک 2534، طبقه 2، درمانگاه تخصصی مغز و اعصاب و روان رها
تلفن : 88787951 021 ( 4 خط )

طراحی سایت و پشتیبانی توسط تیم پیام بازرگانی

تماس با ما